Logo

Grydestegt hjortebov med svinemørbrad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2000 g udbenet dårdyrbov
1 svinemørbrad
150 g smør
2 tsk salvie
10 dl bouillon
80 g tyttebærsyltetøj
6 spsk cremefraiche
2 dl,fløde
kulørt
salt
peber

500 g pillede skalotteløg
500 g fine ærter
60 g smør
salt
peber
paprika

Den udbenede dådyrbov spredes ud, og der lægges en svinemørbrad der er gnedet med salt og peber inden i boven. Der lukkes nu med kødnåle eller snøres.

Smør smeltes i gryde, kødet brunes på alle sider, krydres med salt, peber og salvie. Tyttebærsyltetøjet røres op i lidt vand og kommes ved. Bouillon hældes ved, hvorefter kødet småsimrer under låg i ca. 2 timer. Kødet vendes jævnligt. 15 min. før kødet er mørt tilsættes cremefraiche. Kødet skal hvile i 15 min. før servering.

Saucen:
Skyen sigtes og koges op. Melet røres ud i fløden og skyen jævnes, og smages til med salt og peber. Koges ved svag varme i ca. 10 min. - kan evt. farves lidt med kulør.

Stegt skalotteløg:
Smør smeltes på pande. Løgene svitses godt i ca. 5 min. Efter 3 min. tilsættes ærterne og der krydres med salt og peber.

Kødet skæres i skiver og anrettes på fad med stegte skalotteløg. Kogte hvide kartofler og sauce serveres til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 895 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her