Logo

Grov limpa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skoldning:
7 dl vand
5 dl fuldkornsmel
2 dl hørfrø
 
Surdej:
1 spsk honning
25 g gær
2 dl vand
3 dl fuldkornsmel
 
Dej:
½ dl olie
½ dl honning
25 g gær + lidt vand
1 spsk salt
2 dl solsikkekerner
4 dl kogte bygkerner
13-15 dl hvedemel
 
Dag 1:
Kog vandet op og kom det over hvedemel og hørfrø i en bunke.
Arbejd dejen sammen til den er blank.
Dæk med film og lad den stå i stuetemperatur.
Rør surdejen sammen i en anden bunke.
Dæk over og stil varmt.
Kog bygkernerne efter anvisningen på pakningen.
Dag 2:
Hæld skoldningen og surdej i en stor bunke.
Rør gæret ud i lidt vand og rør den sammen med øvrige ingredienser.
Arbejde dejen smidig og lad hæve i 30 min.
Arbejde dejen og del den i to dele.
Form hver del til to limpor, som lægges i smurte forme.
Hæv brødet til kanten af formen.
Bag i nederste del af ovnen i 15 min i 225ºC og herefter 40 min i 175ºC.
Læg alufolie over når limporna fået fin farve.
Lad limporna køle langsomt under et viskestykke.
Skær først i dem efter et døgn.
Lad dem modne 2 døgn inden dybfrysning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 658 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her