Logo

Gratineret blomkål ♥

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 port.
 
125 g frisk eller frosset blomkål
½ fed hvidløg
¼ stk løg
¼ stk porre
15 g pastinak eller gulerod
25g rodselleri
50g friske eller frosne champignoner
½ spsk blød plantemargarine
¼ ds hakkede tomater
1 nip salt
2 nip basilikum og sort peber fra kværn
¾ dl revet stærk mager ost 30+/17%
 
Sæt ovn termostaten på 200ºC.
Kog blomkålsbuketterne ca. 5 minutter eller tø de frosne op.
Pil hvidløg og løg og hak dem fint.
Rens porren og skær den i tynde skiver.
Skræl grønsagerne og skær dem i små terninger.
Skyl champignonerne og skær dem i skiver.
Smelt mar­garinen i en gryde og svits løg og porre heri.
Tilsæt rodgrønsager, champignoner, tomater og krydderier og lad det simre 10-15 minutter.
Læg blomkålen i et ovnfast fad og hæld grønsagsblandingen over.
Drys den revne ost over og gratiner i ovnen i 10 minutter.
Server pillekartofler og groft brød til.
Slut målti­det af med en frugt.
 
Næringsindhold i 1 portion gratineret blomkål med pillekar­tofler, 1 skive groft brød med blød plantemargarine og en ba­nan.
kj 2410, kcal 575, fibre 14,4g, fedt 15,8g (24E%), mættet fedt 5,0g, flerumættet fedt 5,0g, P/S 1,0, kolesterol 16 mg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.607 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her