Grøn Masala:
10 stilke koriander
1 banan-skalotteløg
2 fed hvidløg
10 stilke bukkehornsblade
2 grønne chili
1 grøn peberfrugt
1 syltet citron i både
2 spsk røget jordnøddeolie
Vindruekerneolie til fritering Salt
Kokos ghee:
1 lime
50 g reven, frisk kokos
100 g saltet smør
5 g pulveriseret, tørret grøn masala
(køb det færdigt eller tilbered på ovennævnte ingredienser)
Malt dosai:
10 g pulveriserede hvide linser
5 g maltmel
30 g pulveriserede hvide ris
2 g pulveriserede bukkehorn
Grøn Masala:
Bag skalotteløget mørt i ovnen ved 200ºC i 10-15 minutter og skær det i grove skiver.
Brænd chili og peberfrugt over åben ild, til de er brankede, lad dampe af i plasticpose ½ time og flå så skallen af.
Del chili og peberfrugt på langs og fjern kernerne.
Skær hvidløget i tynde skiver og friter dem sprøde i vindruekerneolie.
Skyl og tør bukkehorns- og korianderblade.
Vend samtlige ingredienser forsigtigt i den røgede jordnøddeolie.
Husk at smage til med salt, men ingen peber, tak!
Kokos ghee:
Brun smørret kraftigt og tilsæt kokos, limesaft og -skal.
Kog igennem ½ minut, si smørret og pisk det koldt over et isbad, til det er "kuglebart".
Malt dosai:
Bland alle ingredienser og pisk så meget vand i, at konsistensen bliver som en tyk creme.
Lad dosai'en hvile et lunt sted i min. 8 timer, til den er gæret.
Bag sprøde, små pandekager af dejen - de bliver som knækbrød.
Lav minimum 4 stk
Anretning:
Server som på foto eller smør malt dosai-stykkerne med kokos ghee og læg den grønne masala salat på og klap sammen med et "topstykke".
Tips:
Sandwichens klassiske fejl er, at fyldet ligger så længe i brødet, at den bliver både blød og kedelig. Jeg vil foreslå, at fyldet opbevores i en pose og brødet i en anden, hvorpå man først samler sandwichen, når den skal spises.