12-14 forkogte, grønne lasagneplader
500 g jordskokker
50 g smør
1-2 fed hvidløg
2 spsk hvedemel
½ l mælk
100 g reven ost
salt
peber
lidt stødt muskatnød
ekstra reven ost til drys
Skyl og skræl jordskokkerne.
Skær dem i tynde skiver og steg dem blidt sammen med de pressede hvidløgsfed i smørret uden at de tager farve.
Drys melet over og tilsæt den opvarmede mælk lidt ad gangen under stadig omrøring.
Lad det koge op under omrøring, til stuvningen er jævn og glat.
Tag gryden af varmen og tilsæt den revne ost.
Når osten er smeltet smages der til med salt, peber og et nip muskat.
Smør et ovnfast fad og læg skiftevis stuvning og lasagne i lag.
Begynd og slut med stuvning.
Strø lidt reven ost over og lad lasagnen stå og trække i ca 30 min. Inden den bages i ovnen ved 175ºC i ca. 25 min. Eller til den er smukt gylden.
Serveres med tomatsalat.