1 kg renset græskarkød
500-600 g rød peberfrugt
600-700 g løg
Lage:
2 kg sukker
½ liter hvidvinseddike
½ liter vand
4-6 små tørrede røde chilier
3 spsk sorte peberkorn
3 spsk blandede syltekrydderier
Endvidere: 1 tørret rød chili til hvert sylteglas
Skær græskarkødet, de pillede løg og de rensede peberfrugter i små ensartede terninger.
Det kræver tålmodighed, men lønner sig.
Bland alle ingredienserne til lagen, bring den i kog, og tilsæt græskarterninger.
Kog dem ved jævn varme i 15 minutter.
Derefter tilsættes løgstykkerne, og kogningen fortsættes, til alt er klart, ca. 25 minutter.
Først nu tilsættes peberfrugtterninger, og det hele gives et opkog, før det hældes i en stor skål.
Lad den stå tildækket i 4-6 døgn.
Hæld skålens indhold i en gryde, og giv det et opkog.
Fordel "det faste" i rene glas, og læg en chili i hvert.
Kog lagen i yderligere 5-10 minutter, og fordel den i glassene, der lukkes straks.
Lad relishen trække i 1 måned før brugen.