Logo

Gnocchi med salviesmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g udkogende (melede) kartofler (Bintje, fx)
75 g hvedemel + hvedemel til drys
1 æggeblom­me
Salt, peber
 
Kog kartoflerne meget møre med skrællen på 20-30 minutter afhængig of størrelse.
Lad dem dampe lidt af og pil dem så. Vej 300 g af.
Purér dem med en kartoffelmoser (endelig ikke i foodprocessor el. lign., da kartoflerne bliver slimede).
Sigt melet over og ælt det hurtigt i.
Tilsæt æggeblomme, salt og peber og bland.
Massen skal være lækker og plastisk.
Del dejen i fire og drys hvedemel på køkkenbardet.
Tril en portion dej til en pølse (bajersk), og del den igen i stykker på 2-2 ½ cm.
Tril dem til kugler (husk at drysse med lidt hvedemel engang imellem).
Hold en langtandet gaffel skråt i den ene hånd med den hule side opad og med tænderne på bordet.
Tag en kortoffelkugle og læg den mod spidserne af gaflen.
Tryk den op ad gaflens tænder med den anden pegefinger, og lad den falde af.
Sådan dannes det klassiske gnocchi-mønster.
Det går lynhurtigt med lidt øvelse.
Der bliver 24-30 stk af denne portion.
Bring en bred gryde med saltet vond i kog.
Kom gnocchierne i det blidt kogen­de vand.
Lad dem stige op til overiladen og tæl til ti.
Tog dem op med hulske og læg dem på en smurt tallerken.
 
Gnocchier kan spises på monge måder. Den letteste er med smør, der er smel­tet lysebrunt med friske solvieblade, som hældes over gnocchierne. Herefter drysses med friskrevet parmesan eller lagret comte.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 961 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her