500 g udkogende (melede) kartofler (Bintje, fx)
75 g hvedemel + hvedemel til drys
1 æggeblomme
Salt, peber
Kog kartoflerne meget møre med skrællen på 20-30 minutter afhængig of størrelse.
Lad dem dampe lidt af og pil dem så. Vej 300 g af.
Purér dem med en kartoffelmoser (endelig ikke i foodprocessor el. lign., da kartoflerne bliver slimede).
Sigt melet over og ælt det hurtigt i.
Tilsæt æggeblomme, salt og peber og bland.
Massen skal være lækker og plastisk.
Del dejen i fire og drys hvedemel på køkkenbardet.
Tril en portion dej til en pølse (bajersk), og del den igen i stykker på 2-2 ½ cm.
Tril dem til kugler (husk at drysse med lidt hvedemel engang imellem).
Hold en langtandet gaffel skråt i den ene hånd med den hule side opad og med tænderne på bordet.
Tag en kortoffelkugle og læg den mod spidserne af gaflen.
Tryk den op ad gaflens tænder med den anden pegefinger, og lad den falde af.
Sådan dannes det klassiske gnocchi-mønster.
Det går lynhurtigt med lidt øvelse.
Der bliver 24-30 stk af denne portion.
Bring en bred gryde med saltet vond i kog.
Kom gnocchierne i det blidt kogende vand.
Lad dem stige op til overiladen og tæl til ti.
Tog dem op med hulske og læg dem på en smurt tallerken.
Gnocchier kan spises på monge måder. Den letteste er med smør, der er smeltet lysebrunt med friske solvieblade, som hældes over gnocchierne. Herefter drysses med friskrevet parmesan eller lagret comte.