400 gram fiskefileter af rødspætte eller skrubbe
2-3 spsk citronsaft
salt og hvid peber
Frituredej af:
2 dl hvedemel
1 ½ dl vand
1 æg
1 spsk finthakket persille
1 tsk paprika
½ tsk stødt korianderfrø
1 fed presset hvidløg
salt og hvid peber
½ tsk natron
Til pynt:
2-3 spsk finthakket persille
4 - 8 citronbåde
Olie til friturestegning
Skyl fileterne og skær dem i strimler (2 cm. brede).
Hæld citronsaft over, drys med salt og peber og lad dem trække
30-40 minutter.
Rør melet sammen med vandet, æg, persille og krydderier.
Rør natron i til sidst og lad det stå og trække ca. 30 minutter.
Tør fiskestrimlerne i køkkenrullepapir.
Varm olien op i en tykbundet gryde (175ºC)
Dyp fiskestrimlerne i dejen og frituresteg dem i olie, til de er gyldne på
begge sider.
Læg de stegte fiskestrimler til afdrypning på noget fedtsugende papir.
Pynt med finthakket persille og citronbåde.
Server med fx. Pommes frites og en grøn salat.
Tips:
En gulerod i olien opsuger brankningsprodukter, og fisken bliver ikke brændt.