Logo

Frikassé med danske østers, røget svin, purløg og æble

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
12-24 danske Venø-østers
4 torskestykker a 50 g
4 tynde skiver røget svinebacon
2 laurbærblade
½-1 gulerod i små tern
½-1 porre i små tern
½-1 persillerod i små tern
75 g selleri i små tern
1-2 dl tør, frisk hvidvin eller mousserende vin
1-2 dl piskefløde
50 g smør
Salt, peber, citronsaft
Purløg og blandede krydderurter til top
 
Tør de røgede skiver svinebacon sprøde i varmluft-ovnen i ca. 1 time ved 130ºC.
Damp de fintskårne urter "al dente" i halvdelen af smørret og krydr med salt og peber.
Til­sæt vin og ca. 1 spsk citronsaft, redcucer til en tredjedel.
Syren fra hvidvin og citronsaft for­hindrer urterne i at koge til mos.
Kog fløden ind til en tredjedel i en anden gryde og tilsæt urterne.
Åbn østerserne, skær dem løse og læg dem i en skål med væden, så evt. skaldele kan fal­de til bunds.
"Vask" østerserne lidt i væden og flyt dem over i en skål med så lidt væde som muligt.
Rør 4-6 spsk østersvæde i gryden med urter og kog ind i 3-4 minutter. Skær purløget fint.
Lige inden servering sies den let cremede sauce fra urterne ned i en blender.
Blend saucen med resten af smørret.
Smag til med salt, peber og citronsaft, kom urterne i og kog op.
 
Krydr tarsken med salt og peber og damp under låg et par minutter med ½ dl vand, ½ dl hvidvin, salt, peber og laurbærblade, fisken skal lige gå fra hinanden ved et let tryk, så er den færdig.
Varm østerserne i urtesaucen, til de lige begynder at trække sig sammen.
Vend hurtigt pur­løg i.
Læg torsken i bunden af små dybe tallerkener, østersfrikassé ovenpå, den sprøde svineskive på toppen med et drys krydderurter over.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.038 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her