Logo

Flæskepølser - røget medister

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg fersk kalvekød
3 kg fersk flæskekød, lyst og lidt fedt
3 kg skåret, fast spæk som til spegepølse
240 g salt
8 g salpeter
16 g sukker
8 g peber
4 g paprika
4 g kardemomme
50 g sirup
15 g træeddike eller 120 g løg hakket med kalvekød (27 g løgpulver)

Kalvekødet hakkes efter lidt af saltet er blandet i det, gennem 2 mm skiven på kødhakkeren (wolfen).
Derefter æltes flæskekød, spæk og samtlige krydderier godt sammen med kalvekødet, og når dette er sket, hakkes det hele gennem 8 mm skiven på wolfen, og derefter æltes massen igen grundigt igennem.
Nu sprøjtes farsen i krogtarme, svinetarme eller smalle skæver, hvorefter pølserne et øjeblik dyppes i en svag opløsning af tarmfarve. Dette er dog ikke absolut nødvendigt, men kuløren bliver noget pænere ved dette.
Pølserne hænges nu til fortørring i 4-6 dage, så at fugtigheden kan trænge ud af pølsemassen.
Derefter røges pølserne i kold røg i 4-6 dage.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 811 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her