
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk (oliven)olie
½ tsk paprika
½ tsk safran
4 dl kogte hvide bønner
1 l fiskefond
4 stykker laks med skind
100 g frisk spinat
1 citron
groft brød
salt og peber
*
Hak løg og hvidløg fint. Tilsæt lidt olie i en gryde.
Steg løg og hvidløg i ca. 2 minutter, tilsæt paprika og safran samt de kogte hvide bønner.
Rør i 1 minut, og tilsæt derefter fiskefonden.
Lad suppen få et opkog, og skum evt skidt af suppen med en ske.
Kog suppen i 10 minutter. Smag suppen til med salt og peber.
Drys de 4 stykker laks med salt og peber.
Sæt en pande over, og steg stykkerne i ca. 3-4 minutter på hver side.
Tag panden af blusset, og læg laksestykkerne ned i 4 dybe tallerkener.
Hak spinaten fint, vend den i suppen, og hæld suppen ned i tallerkenerne med laks.
Server med citronskiver og groft brød ved siden af.
Tips: Husk, at bønner og kikærter skal ligge i blød i vand i mindst 12-24 timer og derefter koges i frisk vand med en smule salt, til de er møre. Dette kan sagtens gøres dagen før, du laver suppen.
Mættende suppe med masser af proteiner fra både bønner og laks. Ud over mængder af omega-fedtstoffer er laks en af de rigeste kilder til D-vitamin. Og det er ikke dårligt i et D-vitamin-fattigt land som Danmark.