Logo

Farseret laks med sød, rød pebersauce og friteret porre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1000 g fersk laks
2-3 spsk hakkede friske krydderurter fx. persille dild basilikum
salt
peber
4 dl fiskefond
3 hakkede skalotteløg
3 røde peberfrugter
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
50 g smør
1 porre
kartofler

Laksen deles i to. Et stykke på 600-700 g lægges i et smurt, ovnfast fad med skindsiden nedad. Resten af den ferske laks hakkes fint med en kniv og blandes med krydderurterne, salt og peber. Farsen smøres ud på fileten i et jævnt lag. Læg folie over fadet og bag fisken ved 190° C i ca. 40-45 min., til fisken er fast.

Sauce:
Løg, peberfrugt og hvidløg sauteres i olien, til løgene er klare. Fiskefonden hældes ved, og den reduceres til det halve. Saucen hældes i en blender og blendes sammen med smørret. Smages til med salt og peber.

Friteret porre:
Porren renses og flækkes og skæres i millimeter-tynde strimler, der steges i varm olivenolie i en dyb pande, til de er lysebrune og sprøde. Lægges på fedtsugende papir. Drys med salt og peber.

Serveres med friskkogte kartofler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 1.216 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her