½ kg kikærter
1 tsk koriander
3 tsk spidskommen
1 spsk salt
1 tsk sort peber
6-10 fed hvidløg
2 store løg
1 stort bundt persille
4-5 spsk hvedemel
Sæt kikærterne i blød natten over.
Lad dem løbe af i et dørslag. Pil og hak løg og hvidløg.
Kør alle ingredienser i en blender til dejen er fast og blød.
Lad kikærtedejen stå 4-6 timer i stuetemperatur.
Form små, ret flade boller med to spiseskeer.
Falafel må ikke være alt for store eller tykke.
Så når de ikke at blive gennemstegt, før overfladen branker. Frituresteg dem i olie.
Hvis de ikke hænger godt sammen, så kom lidt mere hvedemel i.
Serveres med salat i et arabisk brød med tahina-dressing.
Det er praktisk at lave en stor portion falafeldej, når man alligevel er i gang med blenderen.
Den kan nemlig fryses og holde sig i op til 1 år.
Men kom først dejen i fryseren, når den har trukket 4-6 timer.