Friske krydderurter i rigelige mængder bør man altid have ved hånden, fx på camping fra den medbragte altankasse.
1 kg friske muslinger
1 finthakket skalotteløg
4.6 fed hvidløg i skiver
2 dl hvidvin
1 kop fintskårne blandede urter, fx gulerødder, porre, selleri
Evt. friske krydderurter. dild, løvstikke og timian
Olie, salt, peber og evt. citron
1 kop fløde, smør eller cremefraiche 38%
Sauter urter og løg i olie, tilsæt muslinger og hvidvin, salt og peber og damp muslingerne under låg i ca. fem minutter.
Ryst gryden et par gange undervejs.
Hæld væden over i en anden gryde og tilsæt fløde, smør eller cremefraiche.
Smag eventuelt til med citronsaft.
Anret muslingerne på tallerken eller fad og hæld saucen over.
Drik samme vin til, som er brugt i retten.