(Fanefilet (mørbrad) kan steges og serveres med det samme tilbehør).
1600 g strudse culotte
2-4 fed hvidløg
salt
peber
1,5 kg kartofler
6 dl kaffefløde
Basilikum
Tænd ovnen og indstil den på 200ºC.
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver.
Læg dem lagvis i et velsmurt ovnfast fad.
Hæld fløden over og drys med basilikum.
Fordel smørklatter over.
Dæk fadet med alufolie.
Sæt fadet i ovnen ca. 60 min.. Fjern folien de sidste 20 min.
Rids fedtlaget og gnid stegen med salt og friskkværnet peber.
Hvidløgsfeddene skæres i stykker og stikkes i culottestegen.
Læg stegen i en bradepande i en stegepose, og husk at klippe et 2 cm hjørne af posen for oven så dampen kan slippe ud.
Sæt stegen midt i ovnen ved 200ºC i 15 min.
Dæmp varmen til 175ºC, lad stegen stege færdig 20-40 min.
Afhængigt af, hvor rødt kødet ønskes og hvor flad stegen er.
(Har De et stegetermometer, så stik det ned i den tykkeste del af kødet.
Skal kødet være rødt, skal stegetermometeret vise 60-62ºC.
Skal det være rosa, ca. 65ºC.
Skal det være gennemstegt skal temperaturen være ca. 70ºC.
Men er det 70ºC kan strudseculotten blive lidt tør, så det anbefales rosa, ca. 65ºC)
Tag kødet ud af ovnen, hold det varmt mens det samler saften, ca. 10 - 20 min..
Forskæring:
Læg mærke til muskeltrådene. De viser, at culotte skal skæres for lidt skråt fra den brede ende.
Skiverne skal være meget tynde.