Logo

Citronmarmelade - Marmellata di limoni

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne opskrift på citronmarmelade bliver meget vellykket.

600 g citroner, økologiske

5 dl vand
600 g lys rørsukker (evt alm. sukker)

lidt Atamon

*

Vask citronerne grundigt.

Skær den yderste skal af med en kartoffelskræller og skær den i tynde strimler.

Skær bund og top af frugterne og stil dem på et bræt.

Skær nu den hvide inderskal af med en kniv.

Skær frugten i skiver eller små stykker og tag kernerne ud.

Kom den hvide skal og kernerne i et stykke gaze eller et stort kaffefilter, luk og blød det ud i lidt vand.

Læg frugtstykker, skalstrimler og posen i en gryde og hæld vandet ved.

Kog sagte under låg i 40 min.

Løft posen op og pres væden ned i gryden.

Rør sukkeret i og kog marmeladen sagte 45-60 min. uden låg, til den er tyknet - Husk, at citronmarmelade bliver tykkere efter køling.

 

Læg 1 spsk marmelade på en tallerken og stil den i køleskabet.

Træk en finger igennem.

Hvis marmeladen ikke løber sammen, er den færdig, ellers skal den koge lidt længere.

 

Skum marmeladen, tilsæt lidt Atamon og hæld den i skoldede glas, der lukkes, og glem ikke at sætte etiket på.

Tips: Citronerne kan blandes med limefrugt, grapefrugt eller pomelo.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 9.190 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
10605-04-2012 09:43:05 madABC
Hej Mikkel. Vi har testet og rettet opskriften.
10704-04-2012 17:20:53 Mikkel Hass
I "Marmellata di limone"-opskriften - hva' er confit ?

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her