600 g citroner, økologiske
5 dl vand
600 g lys rørsukker (evt alm. sukker)
lidt Atamon
*
Vask citronerne grundigt.
Skær den yderste skal af med en kartoffelskræller og skær den i tynde strimler.
Skær bund og top af frugterne og stil dem på et bræt.
Skær nu den hvide inderskal af med en kniv.
Skær frugten i skiver eller små stykker og tag kernerne ud.
Kom den hvide skal og kernerne i et stykke gaze eller et stort kaffefilter, luk og blød det ud i lidt vand.
Læg frugtstykker, skalstrimler og posen i en gryde og hæld vandet ved.
Kog sagte under låg i 40 min.
Løft posen op og pres væden ned i gryden.
Rør sukkeret i og kog marmeladen sagte 45-60 min. uden låg, til den er tyknet - Husk, at citronmarmelade bliver tykkere efter køling.
Læg 1 spsk marmelade på en tallerken og stil den i køleskabet.
Træk en finger igennem.
Hvis marmeladen ikke løber sammen, er den færdig, ellers skal den koge lidt længere.
Skum marmeladen, tilsæt lidt Atamon og hæld den i skoldede glas, der lukkes, og glem ikke at sætte etiket på.
Tips: Citronerne kan blandes med limefrugt, grapefrugt eller pomelo.