Logo

Citroncreme - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Man kan bruge denne syrlige, cremede citronsauce til mange ting - f eks. til bagte desserter, en simpel budding, som fyld i en mørdejstærte sammen med flødeskum. Svarer til cirka 450 g
 
225 g melis
Revet skal og saften fra 2 citroner
75 g usaltet smør
3 æg
 
Kom melis i en skål og sæt den over en gryde med småkogende vand.
Tilsæt citronsaft og revet skal.
Rør af og til i blandingen, mens den langsomt opvarmes, indtil sukkeret er helt opløst.
Rør smørret i og sørg for, det er helt smeltet og blandet med melis og citron.
Pisk æggene og hæld den afkølede citron- og sukkerblanding i.
Lad den hvile lidt og sæt den så over gryden med kogende vand.
Lad den simre, indtil cirtroncremen er rimelig tyk.
Tag den af varmen og hæld den i små, varme forme.
Lad dem køle af i 24 timer.
Citroncreme kan holde sig i 1-2 uger i en plasticboks med låg i køleskabet.
 
 (pr 1,5 dl) 60 kcal; 1 g protein; 3 g fedt, heraf 1,5 g mættet; 8 g kulhydrat; O g fibre; 27 mg natrium; 4 mg kalcium


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 1.290 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her