Man kan bruge denne syrlige, cremede citronsauce til mange ting - f eks. til bagte desserter, en simpel budding, som fyld i en mørdejstærte sammen med flødeskum. Svarer til cirka 450 g
225 g melis
Revet skal og saften fra 2 citroner
75 g usaltet smør
3 æg
Kom melis i en skål og sæt den over en gryde med småkogende vand.
Tilsæt citronsaft og revet skal.
Rør af og til i blandingen, mens den langsomt opvarmes, indtil sukkeret er helt opløst.
Rør smørret i og sørg for, det er helt smeltet og blandet med melis og citron.
Pisk æggene og hæld den afkølede citron- og sukkerblanding i.
Lad den hvile lidt og sæt den så over gryden med kogende vand.
Lad den simre, indtil cirtroncremen er rimelig tyk.
Tag den af varmen og hæld den i små, varme forme.
Lad dem køle af i 24 timer.
Citroncreme kan holde sig i 1-2 uger i en plasticboks med låg i køleskabet.
(pr 1,5 dl) 60 kcal; 1 g protein; 3 g fedt, heraf 1,5 g mættet; 8 g kulhydrat; O g fibre; 27 mg natrium; 4 mg kalcium