60 g oliemargarine
100 g sukker
100 g mørk sirup
1 tsk potaske
2 tsk vand
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nellike
2 tsk stødt kanel
25 g smuttede mandler
evt. 25g. pomerans eller sukat
200 g hvedemel
Kom oliemargarine, sukker og mørk sirup i en gryde og varm det op ved
svag varme til det smelter.
Det må ikke koge.
Kom massen i en røreskål og tilsæt potaske udrørt i 2 tsk vand.
Lad massen køle af til den er lunken og tilsæt alle krydderierne,
mandlerne, evt. pomerans eller sukat samt hvedemelet.
Ælt dejen godt sammen og rul den ud til en lang pølse på 30 cm. eller to
mindre på 15 cm.
Rul pølsen ind i bagepapir og læg den på køl i 1-7 døgn.
Når kagerne skal bages skæres pølsen ud i 2 mm tykke skiver og lægges
på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag kagerne ved 175ºC i 5-7 min.
Lad kagerne køle af på en rist inden de lægges i en dåse med
tætsluttende låg.
Energi pr. stk: 100 kj (20 kcal)
protein 5%, kulhydrat 69%, fedt 26% (1 g pr. stk).