50 g smør/olie
ca. 600 g oksekød i strimler
2 grofthakkede løg
1 bk champignon (250 g)
1 tsk paprika
2 dl bouillon
2 dl piskefløde
2 spsk koncentreret tomatpuré
evt. 2-3 spsk sherry eller hvidvin
evt. 1 dl cremefraiche
Kartoffelmos:
750 g kartofler
¾ dl mælk
10 g smør
Brun kødet i halvdelen af fedtstoffet og tag kødet op.
Brun løgene og champignon i den anden halvdel af fedtstoffet.
Kom kød, løg, champignon, paprika, bouillon og fløde i gryden.
Kom låg på og lad retten simre i 30-45 min afhængig af kødet.
Når kødet er mørt kommes cremefraiche i og gryderetten koges igennem. Smages til med salt, peber og vin.
Kartoffelmos:
Kog kartoflerne uden salt.
Når de er kogt helt møre, moses de og der justeres med mælk og smør. Smag til med salt og peber.
Server Bøf Stroganoff med kartoffelmos og en frisk salat.