4-6portion
2 store avocadoer
3 dl cremefraiche 38%
1 ltr hønsebouillon
3 spsk tør sherry
salt
Avocadoerne skæres over på langs, og stenen fjernes. Frugtkødet tages ud med en ske og kommes over i en blender eller foodprocessor. Halvdelen af creme fraichen hældes ved, og maskinen kører, til blandingen er jævn. Derefter tilsættes halvdelen af den resterende cremefraiche, og maskinen kører et øjeblik, så det hele lige bliver blandet sammen. Hønsebouillonen hældes i en jævnt stor gryde og bringes langsomt i kog. Gryden tages af ilden, og avocadopuréen hældes langsomt i under kraftig piskning. Sherryen tilsættes, suppen opvarmes langsomt, men må ikke komme i kog. Suppen hældes i en opvarmet terrin. Serveres varm eller kold. Den sidste cremefraiche bruges til en dekorativ marmorering af overfladen (rør med en strikkepind). Drysses med koriander.