4 personer
4 auberginer
2 hvide løg
3 fed hvidløg
4 røde peberfrugter
5 stilke sar
7 spsk olivenolie
Salt og peber
Oprindeligt var ordet "tian" betegnelsen for et stort og ikke ret dybt provencalsk keramikfad, i hvilket man tilberedte visse traditionelle retter med fisk eller grønsager. Efterhånden er ordet blevet en betegnelse for selve tilberedningen.
Pil løgene, skær dem i tynde skiver og kog dem møre, uden at de får farve, i en lille kasserolle over svag varme i 2 spsk olivenolie. Skræl og hak hvidløgene og kom dem ned til løgene. Varm ovnen op til 180ºC. Skræl auberginerne og skær dem i skiver på 5 mm. Skær peberfrugterne i fire dele på langs og fjern kerner og stilke.Tag et stort stegefad med låg, helst ganske kraftigt og afglaseret keramik, men man kan også anvende et porcelænsfad. Fordel løg- og hvidløgblandingen i bunden af fadet, drys sarbladene over og læg derefter skiftevis et lag peberfrugter og et lag aubergineskiver. Der krydres med salt og peber og resten af olien hældes over. Læg låg på og sæt fadet i ovnen i time. Fra tid til anden presses grønsagerne sammen med en trægaffel, så at de bliver helt gennemsvedt af olien, indtil alt vand er fordampet, og grønsagerne begynder at ligne kompot. Server retten således, varm eller lunken, på stegefadet.