4 Personer
3 andebryster a ca 300 g
800 g rensede rodurter fx gulerødder, pastinak, selleri, porre og løg
4 spsk sherryeddike
4 spsk sherry
2 spsk honning
4 fed hvidløg
1 bdt persille
1 tsk salt
1 tsk peber
Skær grønsagerne i mindre stykker. Hak persille og hvidløg fint.
Rids andebrysterne på kryds og tværs på fedtsiden. Pas på ikke at skære i kødet.
Kom brysterne på en meget varm jernpande med fedtsiden nedad.
Steg ca 3-4 minutter på fedtsiden, vend brysterne og steg videre et par minutter på den anden side. Krydr med salt og peber.
Kom andebrysterne i en bradepande. Hæld fedtet fra panden.
Kog panden af med sherrydddike.
Hæld pandeafkoget i bradepanden.
Steg herefter brysterne i ovnen 6-8 minutter ved 225ºC.
Tag dem ud, pensl med smeltet honning og slut med at give brysterne et par minutter under grillen til de er gyldne.
Lad brysterne trække 5 minutter før de skæres i skiver og serveres med sherrysky og rodfrugter.
Tør panden af med køkkenrulle.
Kom tre spsk af andefedtet i panden og rist grønsagerne ved jævn varme. Krydr med salt og peber undervejs.
Når grønsagerne er gyldne og sprød-møre røres persille og hvidløg i.