Abrikoser forlener denne klassiske dessert med noget særligt. Ingredienserne er noget, man som regel har i køkkenet. Hav altid en pose tørrede abrikoser ved hånden; så kan du altid diske op med en imponerende dessert til et måltid. 4-6 portioner
Sukker til smøring
flormelis til pynt
225 g tørrede abrikoser
4 mellemstore æg
piskefløde
Forvarm ovnen til 200ºC.
Smør et ovnfast fad eller 6 portionsforme med smeltet smør.
Strø flormelis over og sæt dem til side.
Læg abrikoserne i en gryde og dæk dem med vand.
Kom dem i kog og lad dem simre uden låg i 20 minutter, indtil frugten er blød. Hæld vandet fra og lad frugterne køle af.
Kom abrikoserne i en blender og blend dem.
Hvis du ikke har en blender, så pres dem igennem en si.
Blend æggeblommerne sammen med blandingen og hæld det hele over i en skål.
Pisk æggehviderne stive og hæld så forsigtigt abrikos-blandingen i dem.
Hæld det hele i det ovnfast fad eller i portionsformene og bag det i den forvarmede ovn i 20-25 minutter - hvis det er et fad eller 15 minutter, hvis det er portionsforme.
Tag desserten ud af ovnen, strø med flormelis og server den med det samme med flødekum.
200-135 kcal; 10-6,5 g protein; 8-5 g fed, heraf 2,5-2 g mættet; 24,5-16 g kulhydrat; 3,5-2,5 g fibre; 103-69 mg natrium; 76-51 mg kalcium