4 personer:
600 gørredfilet
4 stilke blegselleri (250 g)
400 g gulerødder
1 spsk olie
1 fed hvidløg
10 g frisk ingefær
2 spsk tomatpure
1-2 spsk soja
2 dl grønsagsbouillon
2 tsk sukker
2 tsk vineddike
2 tsk majsstivelse
salt og peber
1 person:
150 g ørredfilet
1 stilk blegselleri (65 g)
100 g gulerødder
¾ tsk olie
¼ fed hvidløg
2 g frisk ingefær
½ spsk tomatpure
¾ -1 tsk soja
½ dl grønsagsbouillon
½ tsk sukker
½ tsk vineddike
½ tsk majsstivelse
salt og peber
Skær ørredfileten i fire stykker og krydr dem med salt og peber.
Skær de rensede grønsager i tynde strimler.
Sauter grønsagerne sammen med finthakket hvidløg og ingefær i en wok (eller sauterpande) med 112 spsk (¼ tsk) olie.
Tilsæt tomatpure, soja og bouillon og lad det simre, til grønsagerne er møre, ca. 5 minutter.
Steg ørredstykkerne på en varm pande med ½ spsk (¼ tsk) olie - ca. 3 minutter på hver side.
Smag grønsagssaucen til med sukker, eddike, salt og peber og jævn med majsstiveise udrørt i lidt koldt vand.
Server fisken med saucen og fx. kogte ris.
Energi pr. portion: 1249 kJ/300 kcal Protein: 46,4% Fedt: 25,1 % Kulhydrat: 28,5%