Logo

Ølmarineret kalkuncuvette med friske krydderurter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kalkun cuvette ( hane ) ca. 1.2 –1.4 kg
1 Bjørnebryg (Harboe)
1-2 stk gulerødder
1-2 stk løg
1 stilk timian
1 stilk rosmarin
5-6 stk hel sort peber
2-3 laurbærblade
Friske Krydderurter som fx. basilikum, persille, salvie, mynte
Garniture som fx. grønne slikasparges, gulerødder, blomkål, grønne/hvide forårsløg.
Kartofler
 
Kalkuncuvetten marineres i Bjørnebryg med groft skåret gulerødder/løg, rosmarin, timian, laurbærblade og hel sort peber i 4-6 timer.
Cuvetten tages af lagen, skindet ridses og fintskåret friske krydderurter fyldes i, hvorefter cuvetten rulle sammen og bindes med tråd, anbringes i bradepanden med lagen, urterne og krydres med salt og peber.
Steges ( braiseres ) i ovn ved 180ºC i 60-75 min., alt efter størrelse.
Den stegte cuvette trækker i 10-12 min. under folie.
Fonden sigtes fra og koges ned, jævnes evt. med Maizena og smages til med salt og peber.
Cuvetten skæres i skiver og anrettes på de friskkogte og sprøde forårs- grønsager med saucen rundt i kanten af tallerken.
Server kartoflerne ved siden af med et drys persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.990 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her