Brioche a la Bière et Glace a la Biere - (4 personer)
Brioche:
200 g hvedemel
25 g sukker
6 g gær
5 g salt
2 æg
1 spsk lunkent mælk
80 g smør
Karamellisering:
2 dl øl
20 g rørsukker
2 æg
Brioche: Kør alle ingredienser undtagen smør i 10 minutter til en glat og let elastisk konsistens på en køkkenmaskine.
Arbejd smørret ind i dejen og lad køre i endnu 10 minutter.
Læg dejen i en skål og stil på køl under et fugtigt klæde i 4 timer.
Slå dejen ned og læg den i en smurt franskbrødsform.
Lad hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur og bag brødet ved 200º i ca. ½ time.
Vend brødet ud på en rist og stil til afkøling.
Skær 4 x 1 ½ cm tykke skiver.
Karamellisering: Pisk ingredienserne sammen og vend briocheskiverne i æggemassen. Steg dem sprøde på en pande lige inden servering.
Øl-is:
4 æggeblommer
100 g sukker
¼ dl øl
¼ dl piskefløde
Pisk æggeblommer og sukker hvidt.
Bring fløde og øl i kog og leger æggeblommerne under konstant piskning. Hæld cremen tilbage i gryden og kog forsigtigt op, uden at den går i kog, til cremen tykner.
Tag omgående gryden af blusset og stil til afkøling.
Kør cremen på en sorbetière/ismaskine.