Granatæblerne er ikke tilgængelige hele året, men den helt vidunderlige tykke, syrlige sirup kan fås. hele året i mellemøstlige butikker. En meget brugt ting i det iranske køkken til at give fylde, sødme og syrlighed til sammenkogte retter. Siruppen er mahognibrunrød og smager dejligt i sig selv, den bruges lidt på samme måde som tamarind.
Beregn et halvt stort andebryst pr. næse.
Lad dem marinere i en lage af:
2 spsk granatæblesirup,
1 spsk tamari,
knust sort peber,
et helt pillet hvidløg,
en spsk finthakket ingefær,
lidt finthakket rød chili
3 spsk sherry.
Steg dem i et lille fad, sammen med lagen ved 200ºC i ovnen til overfladen er brun, og brystet giver en anelse efter, når man trykker på det, cirka 10 min., men hvis de er store så længere.
Lad dem trække i ti minutter under folie.
Skær brysterne i tynde skiver og server dem med lagen, hvidløgene og en stribe frisk granatæblesihlp over.
Det smager dejligt med en sprød salat med friskkorilmder, og basmatiris til.