Logo

Basmatiris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Basmatiris stammer primært fra et område i Nordindien. Smagen er aromatisk og risene er lankornede og ikke parboiled. Husk at skylle risene grundigt inden brug.

 

1 dl ris
1 ¼ dl vand
¼ tsk salt
10 g smør
 
Risene skylles i flere hold vand. Risene drænes.
Til kogningen anvendes 1 ¼ dl vand per 1 dl ris.
Der tilsættes ¼ tsk salt per dl ris.
Endelig tilsættes 10 g smør pr. dl ris.
Risene bringes i kog (der omrøres, så man er sikker på, at HELE risgryden
er i kog).
Når risene koger skrues ned på laveste blus.
Kog i 12 minutter.
Lad derefter risene stå i yderlige 12 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.271 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her