Dillkøtt kalder de
retten i Sverige og det er en god opfindelse. Nyd gerne med dampede grønsager
som spidskål, ærter eller gulerødder.
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: co. 30 min. Fryseegnet. 3-4 personer
#
2 skalotteløg
1 bundt dild
500 g skært kalvekød
50 g smør
2 dl hvidvin
250 g cremefraiche
38%
salt og friskkværnet
hvid peber
Kartoffel-røsti:
4 store kogte
kartofler
1 lille løg
salt og peber
100 g smør
*
PIL og hak
skalotteløgene, skyl og tør dilden, og snit den fint.
SKÆR kødet i tynde
strimler.
Steg dem lysebrune i
smørret sammen med skalotteløgene.
GIV hvidvinen et
opkog, og hæld den varm over kødet.
Tilsæt cremefraiche,
og lad retten simre under låg i ca. 25 min. ved svag varme.
RIV kartoflerne på
den grove side af et rivejern.
Pil løget, og hak
det fint.
Bland kartofler,
løg, salt og peber.
SMELT halvdelen af
smørret på en pande, og tilsæt kartoffelblandingen.
Pres det sammen med
en paletkniv, og lad kartoffelmassen blive lysebrun og sprød på undersiden.
Vend kartoffelkagen
ved hjælp af et grydelåg, tilsæt resten af smørret, og steg den anden side
gylden.
SMAG saucen til med
salt og peber, og tilsæt dild.
Server med røstien
skåret i trekanter.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin