500 g hakket kalve og svinekød
evt. 1 finthakket løg
1 æg
1 tsk salt
½ tsk peber
½ l. bouillon
50 g smør
50 g hvedemel
¼ tsk stødt chilipeber
evt. 1 lille glas madeira.
evt. 2 æggeblommer
*
Rør kødet med løg, æg, salt og peber og lad farsen hvile ½ time.
Bring bouillonen i kog.
Form kødbollerne 3-4 cm i diameter ved hjælp af en spiseske.
Læg forsigtigt bollerne i vandet som kun må simre.
Lad dem stå i det simrende vand i ca. 10 minutter.
Tag dem op og hold dem varme.
Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet.
Tilsæt langsomt kogende suppe, som kødbollerne har været kogt i, samt chilipeber.
Chilipeberen kan evt. udrøres i et lille glas madeira.
Pisk i saucen og smag den til med salt og peber.
Leger eventuelt saucen med de 2 æggeblommer, når den er taget af blusset.
Vend til sidst bollerne i saucen og kom resten i et varmt serveringsfad.