Desserten
er frisk ananas bagt med marengslåg.
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 15 min.
#
1
ananas
75
g smuttede mandler
Marengs:
3
æggehvide r
1 tsk
citronsaft
175
g + 1 spsk flormelis
Pynt:
frisk mynte
*
Skær
skrællen af ananassen, og skær frugtkødet i mindre stykker.
Læg
ananasstykkerne i et jævnt lag i et ovnfast fad, og drys med mandler.
Pisk
æggehvider, citronsaft og flormelis i en skål over kogende vand.
Pisk
kraftigt, til æggemassen er ca. 65 °C varm.
Tag
æggemassen af varmen, og pisk den kold og cremet med en elpisker.
Fordel
marengsmassen i et jævnt lag over frugten, og sigt flormelis over.
Sæt
fadet i ovnen under en varm grill i et øjeblik, til marengsen er lysebrun på
overfladen.
Server
straks
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin