Logo

Kylling, BBQ, med sprødt skind

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Køb en god stor kylling og naturligvis gerne en, der har haft det rigtigt godt. Det smages, selv om det også mærkes på tegnedrengens vægt efter indkøbet! Og så frem med grillen/Weberen

Køb en god stor kylling og naturligvis gerne en, der har haft det rigtigt godt.

Det smages, selv om det også mærkes på tegnedrengens vægt efter indkøbet! Men sådan er det jo!

 

1 super god landkylling på et par kg

1 kvist frisk rosmarin

10 sorte knuste peberkorn

½ dl god frugtig olivenolie

den gule skal af 2 økologiske citroner
(citronerne kan herefter kvartes og kommes ind i kyllingen, som bindes op)

Køb kyllingen dagen før og pak den ud af emballagen.

Tør den omhyggeligt indvendigt og udvendigt med køkkenrulle og stil den i køleskabet, som naturligvis skal være rent og lugtfrit, uden at dække den til.

Tænd grillbriketter op i grillstarteren, og når de er tændt, hældes de rundt langs randen af grillen eller placeres i kulholderne i hver side af grillen.

Åbn spjæld i låg og bund og forvarm grillen grundigt.

Placerer kyllingen, fyldt med citronerne og bundet op, på midten af den rengjorte grill og giv den fuld skrue, cirka 20 minutter.

Tag den ud og lad den hvile et kvarters tid, alt imens grillen varmer op igen.

Giv den så et skud på endnu 10 minutter, hvorefter kyllingen pensles med olie, citronskal, peber og rosmarinblandingen af et par gange i løbet af de næste 10 minutter.

Husk at lade kyllingen hvile igen, inden den trancheres, og lad være med at dække kyllingen til.

Den smider en smule saft, som du opsamler, iblander lidt balsamisk eddike, hakkede skalotter og krydderurter og bruger som dressing på en lækker salat, serveret som tilbehør til kyllingen.

 

Grillede grønsager: Vælg naturligvis de bedste og friskeste grønsager, markedet kan byde på.

Grønsagerne ordnes, skrælles, skrabes, eller hvad der nu kræves.

De drysses med salt og peber og trækker hermed en halvtimes tid, marineres i olivenolie og grilles omhyggeligt.

Fidusen er, at grønsagerne efter grillningen ligger i olien i et ildfast sted i den ene side af grillen under låg, således at røgsmagen trænger ned og aromatiserer olien, som også kan tilsættes krydderurter efter lyst, fx citrontimian, rosmarin, merian, lavendel, salvie m.m.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.300 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her