Logo

Norske klejner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Norske klejner

# Ingredienser

50 g gær
1 stor kop mælk (stor tekop )
2 æg
125 g margarine
2 spsk sukker
hvedemel til det slipper
½ kg svinefedt til stegning

Norske klejner

* Tilberedning

Lun en stor kop mælk op til ca. 25-30 ºC, kom derefter gær, æg, sukker og margarine i og rør det hele sammen.
Tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen slipper.
Drys lidt hvedemel ud på bordet, og rul dejen ud uden at den bliver alt for tynd.
Skær dejen ud med en klejnetriller, og vrid dem med det samme.
Kom et ½ kg svinefedt i en gryde og varm op til det syder omkring en tændstik (den ende uden svovl).
Kom derefter klejnerne op i fedtet og vend dem med en strikkepind. 
Klejnerne tages op når de er gyldne.
Serveres varme med evt. syltetøj , flormelis eller lign.

Tips: Hvis du vil have de rigtige norske klejner, skal du lave en gul glasur og komme på.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (11 stemmer)
Siden er blevet set 7.841 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her