2 ½ dl fløde
2 l sødmælk
2-3 spsk yoghurt (evt. fra sidste portion)
Bland mælk og fløde i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Lad det simre uden at koge under omrøring i ca. 5 min.
Du må ikke gå fra det.
Tag gryden af varmen og afkøl det hurtigt, ved at stille det i koldt vand i håndvasken.
Det skal være ca. 45ºC varmt, lidt højere end kropstemperatur.
Udrør yoghurten i 1 dl vand og hæld det i mælken.
Rør godt og tag gryden op.
Læg låg på gryden, pak den ind i aviser, dernæst håndklæder og ind under dynen.
Den skal stå i et døgn og så er den færdig.
Så skal den på køl.
Tips: Hvis du ikke får spist yoghurten hurtigt, kan du selv lave
drikkeyoghurt af resten. Bland vand i til den rette konsistens og smag til
med frugtsaft. Kan også tilsættes sukker og citron.