Ristaffel er en
rigtig familie-klassiker, og børn er ofte glade for selv at kunne vælge fra de
mange skåle med forskelligt tilbehør.
Ristaffel med svinekød i karrysauce
4 personer. Arbejdstid:
ca. 45 min. Stege/kogetid: ca. 30 min.
#
500 g nakkefilet
eller skinkekød
25 g smør
1 spsk olie
salt og peber
1 spsk stærk karry
3 spsk hvedemel
5 dl grønsagsbouillon
(eller vand)
100 g sukkerærter
200 g bønnespirer
Tilbehør:
3-400 g ris
1 dl ristet kokosmel
75 g ristede
cashewnødder
1 agurk
1 rød peberfrugt
2 bananer
4-5 forårsløg
1 dl rosiner
1 lille glas
mangochutney
*
Skær kødet i
terninger (2x2x2 cm).
Brun dem i en
stegegryde med smør og olie, og krydr med salt, peber og karry.
Drys med mel, og lad
det opsuge fedtstoffet.
Hæld bouillon i
gryden, og læg låg på.
Skru ned til svag
varme, og lad retten simre i 20-30 min, til kødet er mørt.
Kog risene efter
pakkens anvisning.
Anret tilbehøret i
små skåle skær agurk og peberfrugt i terninger, bananer i skiver og snit
forårsløgene fint.
Vend ærter og
bønnespirer i gryden, når kødet er mørt.
Kog retten igennem i
et par min.
Smag saucen til med
salt, peber og karry.
Server med ris og
tilbehør.
Pandekage-lagkage med is og chokoladesauce
4 personer. Arbejdstid:
35 min. Hviletid: 30 min. Bagetid: ca. 20 min, når du bager på 2 pander
Fryseegnede.
Pandekager:
2 æg
125 g hvedemel
2 tsk sukker
et drys salt
¼ liter mælk
smør (til bagning)
Chokoladesauce:
2½ dl piskefløde
150 g mørk chokolade
Fyld:
1 liter vaniljeis
*
Pisk æggene sammen
med mel, sukker, salt og lidt mælk, til dejen er uden klumper.
Tilsæt resten af
mælken lidt ad gangen under piskning.
Stil dejen i
køleskab i mindst 30 min.
Spæd evt. med mælk,
hvis dejen er for tyk.
Bag dejen til
pandekager beregn ½ dl dej til hver pandekage.
Bag dem på en slip let-pande
(25 cm) i lidt gyldent smør i et par min på hver side til de er gyldne.
Chokoladesauce: Varm
fløden op til ca. 75 °C.
Pisk hakket
chokolade i fløden, til den er smeltet.
Saucen skal serveres
lun.
Læg pandekagerne
sammen til en lagkage med skiver af is lige før servering.
Hæld lun chokoladesauce
hen over lagkagen.
Nyd straks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin