4 personer
1 ¼ 1 grønsagsbouillon
4 rødbeder i grove stykker (ca. 500 g)
2 melede kartofler i grove stykker (ca. 200 g)
3 rødløg i grove stykker (ca. 200 g)
2 små fed pillede hvidløg
4 tsk rødvinseddike
1 tsk sukker
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
¼ l cremefraiche 18%
1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
Tilbehør:
240 g ristet groft brød
*
Østeuropas bortsch hører, sammen med den italienske suppe minestrone, til i gruppen af kraftfulde supper.
Supper, der typisk indeholder store mængder fyld fx grønsager - gerne rodfrugter, tørrede bønner, pasta og i nogle tilfælde kød. En bortsch er mere styrkende end elegant - et rigtigt middagsmåltid i den kolde vintertid.
Bring bouillonen i kog i en gryde. Tilsæt rødbeder, kartofler, løg og hvidløg. Kog grønsagerne ved svag varme og under låg ca. ½ time eller til de er møre. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset ⅓ op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Hæld suppen tilbage i gryden og bring den atter i kog. Tilsæt eddike og krydderier. Smag suppen til.
Ved serveringen: Kom cremefraiche og rødløg i små skåle hver for sig. Hæld rødbedesuppen i en varm skål og server straks.