4 Personer
Fyld:
1 bdt persille
10 basilikumblade
2 salvieblade
3 spsk reven parmesan
50 g rasp
salt og peber
75 g mild ost (fx. pecorino)
Kødet:
800 g kalvefilet
150 g skinke i skiver
2 salvieblade
2 kviste merian
2 spsk olivenolie
Yderligere:
Køkkensnor
1 dl tør rødvin
Krydderurterne hakkes fint og blandes med parmesan, rasp, salt og peber. Osten skæres i fingertykke skiver. Fileten skæres halvvejs igennem. Åbningen fyldes med parmesan-blandingen samt osteskiverne. Kødet vikles sammen og ombindes med skinke, dertil anvendes køkkensnor. Ovnen forvarmes til 180ºC. Salvie- og merianblade bages af i bradepande i lidt olie sammen med kødet som brunes godt på alle sider. Bradepanden sættes på nederste rille og kødet steges ca. 30 min. Hviler herefter 10 minutter. Vinen koges op i lille gryde sammen med stegeskyen og en anelse vand. Bouillonen koges let ind og serveres til kødet som er skåret i skiver.