Saftig roastbeef som steges ved svag varme, serveres med
lækkert tilbehør - på samme tid et sundt og kongeligt måltid. Luksusmåltid
• Forårsløg indeholder meget godt C-vitamin • Marinaden er
mager.
Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 1 time og 15
min. 4 Portioner
# Råvarer til Bøf Royale
1 roastbeef à ca. 600 g
8 forårsløg
1 tsk salt
¼ tsk groftkværnet peber
100 g champignoner
MARINADE:
1 fed hvidløg
1½ dl oksebouillon
1 spsk olie
1 spsk balsamicoeddike
½ tsk friskkværnet peber
⅓ tsk
timian
TIL SERVERINGEN:
800 g kogte ris
300 g haricots verts
200 g cocktail-tomater
* Fremgangsmåde:
1 Begynd med marinaden: bland presset hvidløg, bouillon,
olie, vineddike, peber og timian i en stor skål.
Bland det godt.
Rens løgene og skær dem i skiver.
Afpuds kødet.
Læg kødet og halvdelen af løgene i marinaden, dæk med
plastfolie og stil i køleskabet 30 min.
2 Varm ovnen til 125 °C.
Dup kødet tørt og læg det i en lille bradepande.
Steg langsomt under ca. 1 time, eller til et kødtermometer
viser 65-70 °C.
Øs et par gange over kødet med marinaden.
Smag til med salt og peber.
3 Steg løg og champignoner på en pande i 5-10 min.
Lad kødet hvile pakket i folie i ca. 15 min. og skær det så
i 8 skiver.
Server straks med tilbehøret.
Tips & råd
Skorpe knive gør det lettere at skære i kød. For at holde
sine knive ved lige skal de skærpes med jævne mellemrum. Der findes mange
forskellige typer af slibejern, alt fra kokkenes traditionelle strygestål til
mindre og bekvemmere varianter. Når man sliber mod et stryge- stål trækker man
knivbladet en anelse vinklet mod overfladen med et fast greb og med jævne
bevægelser. Elektriske knivskærpere kan egentlig ikke anbefales, for de sliber
for meget af knivbladet.
PR. PORTION: Energi: Kcal 502 = kJ 2108
Kulhydrat 63 g. Protein 40 g Fedt 10 g (18%) Fibre 5 g