I Danmark har vi de sidste årtier mest forbundet skaldyr med rejemadder, rejecocktails eller kolde skaldyrsforrener, der til forveksling ligner rejecocktails serveret på en tallerken. .
Denne varme ret indeholder ud over skaldyr en del grønsager og egner sig bedst som en lille hovedret om sommeren, men er også fin som forret i en lidt mindre udgave. 2 personer.
1 portion grønsagssaute, evt af sommerkål, forårsløg og cherrytomater
2 fed hvidløg
300 g skaldyr, fx rejer, muslinger, blæksprutter eller kina rejer
100 g salattern - en slags fetaost med 41/2% fedt
saft af ¼ citron
salt og groft kværnet peber
2 lag fillodej (80 g i alt)
1 æg til pensling
200 g salat
Ovnen tændes på 220°C.
Grønsagerne ordnes og sauteres på en pande som beskrevet under grønsagssauteer (se opskrifter).
Hakket hvidløg og evt. rå skaldyr sauteres med.
De sauterede grønsager, salattern og skaldyr blandes sammen og smages til med citronsaft og salt og peber.
To lag fillodej lægges oven på hinanden på et køkkenbord og klippes midt over.
Fyldet fordeles på stykkerne, og kanterne pensles med æg.
Dejen foldes sammen som en gammeldags pengepung og pensles igen.
Pakkerne bages i den varme ovn i 20 min. og serveres med en grøn salat og evt. en krydderurtedressing.
Tips: Husk at fillodejen altid skal være under et fugtigt viskestykke eller i en plasticpose, hvis den ikke bruges. Bare den ligger et par min. på køkkenbordet, tørrer den ud og bliver ubrugelig.
Næringsberegning pr. person:
Fedt: 13,6 g 26e%
Protein: 49,2 g 43e%
Kulhydrat: 35,4 g 31 e%
Kostfiber: 6,1 g
Energiindhold: 1953 kj