Server kartoffelgratinen til lammesteg, oksesteg, stegt
kylling eller som selvstændig ret med grøn salat til
# Ingredienser
1 kg kartofler
1-1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
½ tsk revet muskatnød
2 hakkede skalotteløg
evt. 1 fed knust hvidløg
150 g revet Dansk Emmentaler
2,5 dl piskefløde eller mælk.
*
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Læg dem lagvis med krydderier, løg øg halvdelen af osten i
et fladt, smurt ovnfast fad.
Hæld fløde over kartoflerne og drys resten af osten over.
Sæt fadet i ovnen og bag gratinen ca. 1¼ time ved 180 °C til
kartoflerne er møre.
Server kartoffelgratinen til lammesteg, oksesteg, stegt
kylling eller som selvstændig ret med grøn salat til.
Tips: I stedet for Dansk Emmentaler kan anvendes Danbo eller
50 g Dansk Grana sammen med 50 g Danbo.