Byg-selv-mad med glaseret flæsk i stegte majsboller er et
sikkert hit hos de fleste. Her får du opskriften på små lækre majsboller, som
et solidt måltid inden jagt. De dejlige, luftige majsboller serveres med
glaseret flæsk og sylt.
Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.
# Ingredienser
200 g fint majsmel
1 smule vand
olie (til stegning)
400 g røget flæsk i tykke skiver
3-4 spsk soja
1 dl østerssauce
1 agurk
2 tsk sesamolie
1 spsk sød chilisauce
3 spsk mørk riseddike
1 spsk sesamolie
1 tsk ristede sesamfrø
1 tsk ristede og finthakkede jordnødder
2 fed hvidløg (hakket og ristet)
1 smule koriander
2 æg (scambled)
* Tilberedning
Kom lidt vand i en skål og rør majsmelet heri.
Ælt til en glat dej der knækker en smule.
Lad den trække i ca 20 minutter.
Del i små kugler og tryk dem flade, som var det en lille
puk.
Varm olie på en pande eller en jernplade og steg dem gyldne
på begge sider (ca. 3-4 minutter). Hold bollerne lune.
Flæk agurken og skrab kernerne ud.
Skær den i passende stykker og kom i en skål.
Rør chili, soja, eddike og lidt sesamolie sammen og hæld
over agurkerne.
Lad dem trække i nogle minutter.
Hæld frø, nødder og brændt hvidløg over og vend det sammen.
Krydr med sort peber.
Varm en pande op og læg flæskeskiverne herpå.
Steg dem gyldne på begge sider i deres eget fedt.
Hæld fedtet fra, hvorefter soja samt østerssauce tilsættes.
Lad det glasere ind.
Fjern derefter fra varmen.
Flæk en majsbolle og kom lidt scrambled æg på sammen med en
skive flæsk, lidt agurker og frisk koriander. Server.