Denne suppe hører egentlig til i tiden omkring slagtningen, men boede man i nærheden af et slagteri, var det at skaffe frisk blod ikke noget problem.
1 ½ kg svineskank, stribet flæsk og andet mindre anvendeligt fra slagtningen
Suppevisk (på Mors hedder det suppekvast)
2 store løg
2 gulerødder
Timian og salt
5 dl griseblod
3-4 dl hvedemel
2 dl eddike
Løgene pilles og skæres i store tern.
Gulerødderne skrælles og skæres i mindre stykker.
Der koges en suppe af 4 l vand, kød, løg, gulerødder, suppekvast, timian og salt.
Kød og urter tages op.
Blod, eddike og hvedemel røres til en jævning og tilsættes suppen.
Kødet tages fra benene og kommes tilbage i suppen.
Suppen serveres med gulerødderne samt hvidt brød.
Suppen kan opbevares længe på køl eller nedfryses.