4 kg mellemstore, grønne drueagurker
Saltlage I: 3 liter vand
600 g salt
Saltlage II: 3 liter vand
4 dl eddike
125 g salt
10 fed hvidløg
3 liter solbærblade .
3 liter kirsebærblade
3 liter vinblade
1 spsk konserveringsvæske
Skrub agurkerne og vask dem grundigt. Skær en tynd skive af hver ende af agurkerne og prik dem med en gaffel.
Kog en saltlage af vand og salt, til saltet er opløst, og afkæl den helt.
Læg agurkerne heri. Lad dem trække i 1 døgn i køleskab.
Kog saltlage II af vand, eddike og salt og lad den blive helt kold. Tilsæt konserveringsvæske. Tag agurkerne op af lagen og aftør dem med et rent viskestykke.
Pil hvidløgsfeddene og halver dem.
Skyl bladene og lad dem dryppe af. Læg et tykt lag blandede blade i krukken, lidt hvidløg over, så et lag agurker. Så blade, hvidløg, agurker osv. Slut med blade. Ingen af agurkerne må ligge direkte oven på hinanden.
Hæld den kolde lage over, læg en tallerken øverst, så agurkerne holdes under lagen, og tilbind krukken.
Lageagurker, også kaldet saltagurker, skal trække mindst 1 måned. Læg dem i stentøjskruker eller plastbeholdere beregnet til eddikesyltning, men endelig ikke i glaserede lerkrukker. Så »sveder« produktet. Agurkerne opbevares køligt og frostfrit.