250 g frisk stenbiderrogn
½ tsk fint salt
Salat:
50 g feldsalat
150 g røget hellefisk i tynde skiver
50 g rødløg i tynde både
1 ½ dl cremefraiche 18% eller cremefraiche 38%
Start med at fjerne de grove hinder fra rognen. Kom den i en skål og hæld koldt vand ved til den er dækket. Pisk forsigtigt i rognen med et pæreformet piskeris så hinderne hænger i riset. Fjern hinderne fra piskeriset og gentag piskningen, 1-2 gange, til der ikke er flere hinder. Lad rognen dryppe godt af i en sigte. Kom den i en skål og rør den forsigtigt op med salt. Lad den trække tildækket i køleskabet i ca. 2 timer. Smag evt. rognen til med salt.
Salat:
Fjern forsigtigt roden fra feldsalaten så bladene forbliver samlede. Skyl salaten godt. Anret hellefisken på portionstallerkener sammen med salat, rødløg og stenbiderrogn. Server cremefraiche i en skål ved siden af.