En sund hverdagsret som altid smager dejligt og bliver
populær, også hos børnene.
• Alle typer løg, herunder porrer, indeholder antioxidanter,
som styrker immunforsvaret.
• Zucchini indeholder C-vitamin og betakarotin.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 35 min. 4 Portioner
# Råvarer til Grøn pastagratin
250 g grønne båndnudler
½ zucchini
2 gulerødder
1 stor porre
1 bundt persille
4 spsk smør
2 fed hvidløg
salt og peber
¼ tsk cayennepeber
3 dl cremefraiche
2 æg
100 g reven goudaost
smør til fadet
* Fremgangsmåde:
1 Kog pastaen i rigeligt saltet vand.
Skyl den med koldt vand og lad den dryppe af.
2 Skyl zucchinien, skræl gulerødderne og riv begge dele
groft.
Del porren på langs og skyl den godt.
Skær den i fine strimler. Hak persillen fint.
3 Opvarm halvdelen af smørret i en gryde.
Læg grønsagerne i og steg dem næsten møre.
Pil hvidløgene, pres dem i og lad det stege med i 5 min.
Krydr med salt, peber og cayennepeber.
4 Sæt ovnen på 175 °C.
Smør et ovnfast fad med smør og læg pasta og grønsager i.
Rør cremefraiche, æg og halvdelen af osten sammen og hæld
det over gratinen.
Drys resten af osten over og læg resten af smørret på i
tern.
Sæt fadet i ovnen i 25 min, til gratinen er gylden.
Tips & råd
Goudaost er en hollandsk ost fra provinsen Nordholland.
Gouda laves på komælk og nogle enkelte gange på gedemælk. Osten har en orange
skorpe og en saftig, fyldig smag. Den findes i 3 lagringsgrader: ung gouda
modner på 4-8 uger (bagest i billedet), middelmoden gouda (til højre på
billedet), modner i mindst 4 måneder og moden gouda (til venstre på billedet),
bør modne i 10 måneder eller længere. Jo mere moden osten er, desto kraftigere
er smagen. Middelmoden goudaost passer bedst til madlavning.
PR. PORTION: Energi: Kcal 666 = kJ 2797
Kulhydrat 46 g Protein 17 g Fedt 46 g (62%) Fibre 4 g