Logo

Braiseret pighvar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pighvar er en yndet spisefisk med hvid, fast kød. I denne opskrift braiseres pighvaren. Server gerne retten med dampede grøntsager samt pillekartofer.


5 Personer

2,5 - 3 kg pighvar
100 g smør
100 g løg
100 g porrer
100 g gulerod
timian
salt og peber
1 kg kartofler
300 g minimajs
500 g gulerødder
100 g smør
evt. citron og dild
1 l fiskefond

*


Sådan laves braiseret pighvar


Urterne renses og skæres i skiver og ristes af i lidt smør og lægges i et ovnfast fad eller en bradepande.

Pighvaren skrabes for slim og skylles, pensles med smør og lægges oven på braiserunderlaget.

Pighvaren krydres med salt, peber og timian.

Den bages i ovnen ved 185ºC i ca en time under hyppig drypning af fiskefond.

Som garniture kan der serveres pommes risolles: Små kogte pilkartofler steges let gyldne i smør og krydres med salt og peber.

Smørdampede gulerødder og mini majs.
Fisken kan pyntes med citron og dild.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.006 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her