Den grønne mynte stammer fra Vestasien og Sydeuropa. Den har
siden oldtiden været anvendt som både læge- og krydderurt. Mynten er en grøn
staude af Læbeblomstfamilien, med små lilla blomster i krans. Der findes mere
end 100 myntearter og krydsning imellem dem, hvilket gør at den samme mynte til
tider går under forskellige navne eller det samme navn bruges om flere
forskellige mynteplanter. Mynte er eftersigende godt for fordøjelsen og virker
beroligende.
Tips til tilberedning
• Brug friskhakket mynte i yoghurten
• Vend friskhakket mynte i frugtsalaten. Evt. sammen med
friskpresset lime, lidt sukker og vaniljepulver
• Særdeles god til retter med lam og mintgelé
• Tilsæt friske mynteblade til din smoothie, det giver lige
det sidste lækre tvist
Vidste du at...
Hvis man gnider bladene mellem fingrene, får man den
skønneste duft frem.
Opbevaring
I køleskab. Holdbarhed 6-7 dage. Skyl de afplukkede
myntestængler og læg det i en plastikboks- eller pose, med et fugtigt papir i
bunden. På den måde holder det sig friskt i længere tid.
I sæson
Januar til December