Logo

Æblegelé med kirsebærsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

8 Personer

1 dl vand
1 ½ dl sukker
15 blade husblas
1 flaske kirsebærvin
6-7 store, faste syrlige æbler

Kog vand og sukker. Tag gryden fra varmen.
Læg husblasen i koldt vand i mindst 10 min.
Kram vandet ud, læg den i sukkerlagen og lad den smelte.
Varm den lidt, hvis den ikke smelter.
Tilsæt kirsebærvinen og rør rundt.
Hæld 1 ½ dl af blandingen i en skål med rund bund og lige kanter.
Sæt den i køleskabet og lad vingeléen stivne.
Skræl æblerne efterhånden som de anvendes og skær dem i fire både. Fjern kernehuset og skær bådene i meget tynde skiver.
Læg et lag æbleskiver oven på vingeléen og hæld lidt mere af vinblandingen over.
Stil skålen i køleskabet og lad det stivne.
Gentag dette til alle æbler og hele vinblandingen er brugt.
Dæk geléen til og lad den stivne i mindst 4 timer i køleskabet.
Vend geléen ud på et stort fad og servér.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.065 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her