Det er for det meste oliebaseredø blandinger, der bruges til at give smag til og gøre fisk og kød mørt, før det tilberedes, og det holder maden fugtig under tilberedningen.
Det er meget vigtigt ikke at komme for meget olie i en marinade, da det får grillen til at blusse op, hvilket resulterer i det velkendte sorte "grilllook"
- Lav overfladiske snit i fiskens eller kødets overflade, før du marinerer
det. Så trænger smagen lettere ind i maden.
- Hæld marinaden op i et fladt fad, der ikke er af metal, og som er stort
nok til at have al maden liggende i lag eller benyt en frysepose.
- Husk at vende det en gang imellem, mens det marineres.
- Mariner rødt kød, fjerkræ og vildt i 2 timer ved stuetemperatur eller 1-2
døgn i køleskabet.
- Mariner fisk, skaldyr og grønsager et køligt sted i ca ½ time eller op til
2 timer i køleskab.
- Lad afkølede madvarer nå stuetemperatur, før de tilberedes.
- Skrab det meste af den overskydende marinade af maden, før den
tilberedes for at undgå, at grillen blusser op.