75 g smør
3 dl mælk
50 g gær
1 ½ tsk fint salt
ca. 1 dl sukker
ca. ½ kg hvedemel
3 - 4 æbler
1 æg
Rør først en fast mos af skrællede æbler med så lidt vand som muligt og smag mosen med sukker.
Man kan også bruge revne æbler som afdryppes godt og sødes.
Smelt smør, hæld mælk i og køl væsken ned til 36°C.
Opløs gæren i væsken og rør salt, 3 - 4 spsk sukker og halvdelen af melet i.
Rør dejen klumpfri, sigt mere hvedemel i og ælt den smidig.
Sæt dejen til hævning ca. 30 min. Del dejen i 3 - 4 stykker, rul dem ud til tynde runde plader og skær dem diagonalt over til 6 trekanter. Fordel æblefyldet på dejtrekanterne og rul dem sammen fra den brede ende.
Læg giflerne til efterhævning ca. 20 min. på plade med bagepapir, pensl med pisket æg og bag 16 - 18 min. ved 210-220° midt i ovnen. Giflerne kan fryses.